• +32831029156
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποιοί είμαστε

Το χρονικό μιάς ιδέας..

1969

Το ξεκίνημα μίας ιδέας

Η ιστορία ξεκινάει το 1969 όπου ο Δημήτριος Καλογεράκης ξεκινάει μία επιχείρηση πώλησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων. Ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των φημισμένων σκαπτικών ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ θεμελιώνεται η παρουσία του σε κάθε γωνιά της κρήτης. Επιπλέον με την αποκλειστική αντιπροσωπεία στο νομό της περίφημης γερμανικής μάρκας αλυσοπρίονων Sachs-Dolmar επικυρώνεται η αξιοπιστία προσφοράς ποιοτικών μηχανημάτων και εργαλείων. Η ποιότητα του Service που παρέχονταν και η άριστη επισκευή όλων των μηχανημάτων που εμπορευόταν καθιέρωσαν το όνομα ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ σαν μία υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο! Λίγα χρόνια αργότερα η γκάμα των προϊόντων εμπλουτίστηκε με βιομηχανικά, ξενοδοχειακά, ναυτιλιακά και κτηνοτροφικά είδη.

1969

1992

Ιδιόκτητο κατάστημα

Το 1992 η επιχείρηση μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κατάστημα στο κέντρο της πόλης και ενσωματώνεται στο δυναμικό της ο υιός του Δημήτρη ο Γιώργος εμπλουτίζοντας την γκάμα του μαγαζιού με κάθε λογής μηχάνημα και εργαλείο απευθυνόμενος σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στο Νομό.

 

2006

Άνοιγμα Γεωπονικού Καταστήματος

Με την έλευση και του δεύτερου υιού Γιάννη, Γεωπόνου, το 2006 αποτελεί σταθμός, καθώς διευρύνεται η επιχείρηση με το άνοιγμα υποκαταστήματος στην περιοχή Μυσσιρίων Ρεθύμνης με την νέα επωνυμία ΑΓΡΟΚΗΠΟΣ!, εμπλουτίζοντας την γκάμα προϊόντων της με Λιπάσματα, Γεωργικά Φάρμακα, Σπόρους και άλλα. Η εταιρία πια.. Αγρόκηπος με την τεχνογνωσία της, με την σταθερή και αξιόπιστη πορεία της, με τους ανθρώπους της, την δυναμική της παρουσία σε όλους τους χώρους της αγοράς έχει δημιουργήσει με τα χρόνια ένα ισχυρό και αξιόπιστο όνομα εισάγοντας την δική της φιλοσοφία στην αγορά. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την αξιόπιστη και ανοδική πορεία στο χώρο. 

2006

2009-2010

Διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση

Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε μεταξύ 2007-2008 βρίσκει την εταιρία μας προετοιμασμένη και έτοιμη να ανταπεξέλθει στα συγχρόνα τεχνοοικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ελλάδα.

2014

Πρώτο διαδικτυακό κατάστημα

Το 2014 δημιουργείται το πρώτο διαδικτυακό e-shop της εταιρίας μας στο Internet. Το www.agrokipos.eu αφορά την πώληση πολλαπλασιαστικού υλικού , προιόντων δημόσιας υγείας και σκευασμάτων βιολογικής γεωργίας μέσω ίντερνετ αποδεικνύοντας την εξέλιξη της επιχείρησης μας διαδικτυακά.

2014

2015

Διαδικτυακό E-Shop

Συνεχίζουμε στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015 με την δημιουργία νέου διαδικτυακού e-shop όπου ανεβαίνουν προς πώληση στο διαδίκτυο όλα μας τα προιόντα.Με την καινούργια ιστοσελίδα www.agrokipos.gr φιλοδοξούμε σε μία πιο εύκολη, γρήγορη και καλύτερη εξυπηρέτηση σε όλους τους πελάτες μας

Χειμώνας 2017

Ρεκόρ Πωλήσεων

Το 2017 ενοποιούνται τα 2 καταστήματα μας - Η εταιρία μας, λόγω και τις εξαιρετικά γόνιμης χρονιάς και υψηλής καρποφορίας στις ελιές, πετυχαίνει ρεκόρ πωλήσεων σε πωλήσεις των εξαιρετικών Ραβδιστικών μηχανημάτων Agrotechnic , καθώς και ρεκόρ πωλήσεων στα λιπάσματα για την ελιά της Ελληνικής εταιρίας Γαβριήλ , και της Νορβηγικής Yara.
Κατασκευή της ιστοσελίδας μας www.echo-tools.gr όπου προωθούμε όλα τα προιόντα της Γιαπωνέζικης εταιρίας Echo .

Χειμώνας 2017

Χειμώνας 2018

Ανάπτυξη συνεργασιών και πωλήσεων λιανικής - Airbnb

Το 2018 μας βρίσκει σε ανάπτυξη τροχιάς καθώς νέες συνεργασίες δημιουργούνται στον τομέα των υδατοδιαλυτών και υγρών λιπασμάτων καθώς και στον τομέα των γλαστρών. Επίσης μπαίνουμε στον τομέα του πλαστικού χλοοτάπητα με σημαντικές πωλήσεις και συνεργασίες. Η ανάπτυξη του φαινομένου AIRBNB δεν μας βρίσκει αδιάφορους επενδύοντας δυναμικά την επιχείρηση μας. 

Χειμώνας 2019

Καλή ελαιοπαραγωγική χρονιά - Κακή ποιοτικά σοδιά!

Η ελαιοκομική περίοδος εξελίχθηκε σε εφιάλτη αν και τα πρώτα σημάδια την περίοδο από Απρίλιο έως Αύγουστο φαίνοταν καταπληκτικά. Ο δάκος, το γλοιοσπόριο (κατά τόπους ) και κυρίως ο κακός - καλός όψιμος καλοκαιρινός καιρός κατέστρεψαν όλη την παραγωγή της χρονιάς.
Ενεργοποίηση της καινούργιας ιστοσελίδας μας www.agrokipos.com.gr όπου όλα τα προιόντα μας πωλούνται πια και διαδικτυακά.

Χειμώνας 2019

Λίγο πριν τελειώσει το έτος

-2020

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την πορεία μας με γνώμονα το τρίπτυχο : Ποιότητα - Συνέπεια - Αξιοπιστία.

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η εταιρία Αγρόκηπος Καλογεράκης είναι μία δυναμική εταιρία εμπορίας και διάθεσης σύγχρονων αγροτικών μηχανημάτων, φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων και προιόντων θρέψης. Μία εταιρία με εξειδικευμένο δυναμικό πάνω σε ότι αφορά τον αγρό και τον κήπο. Υποστηρίζουμε και προωθούμε την βιολογική γεωργία και την αειφόρο ανάπτυξη. Συστήνουμε λύσεις με το ελάχιστο περιβαλλοντολογικό κόστος. 
© 2021 Κατάστημα Αγρόκηπος . Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.